eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egyre több a fertőzött település Romániában

Romániában csaknem százra emelkedett a madárinfluenza vírusával fertőzött, illetve fertőzésgyanús települések száma.

Romániában a legtöbb - 25 - igazoltan fertőzött település Brassó megyében található. A járvány a brassó megyei Feketehalom két, ipari rendszerű baromfitelepéről indult el a hónap közepén.

Az illetékes szakhatóságok tájékoztatása szerint jelenleg az ország 13 megyéjében 55 bizonyítottan fertőzött és 43 fertőzésgyanús falut és várost tartanak nyilván.

Eddig 11 600 gazdaságban több mint 445 ezer házi szárnyast pusztítottak el. A járvány és a madárinfluenza gyors terjedésének okait még vizsgálják a hatóságok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×