eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

Nyakon vágták az egészségügyi minisztert

Megütötték David Rath cseh egészségügyi minisztert egy fogorvosi konferencián Prágában. A támadó jobboldali politikus egy nyilatkozat miatt vett elégtételt a tárcavezetőn.

Miroslav Macek, az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt korábbi elnökhelyettese és Václav Klaus államfő tanácsadója azzal indokolta tettét, hogy az egészségügyi miniszter a közelmúltban egy lapinterjúban azt állította: pénzért nősült meg.

"Mielőtt megnyitnám a tanácskozást, engedjék meg, hogy elintézzek egy személyes ügyet" - mondta Miroslav Macek a mikrofonba, majd az elnökségi asztalhoz ment és hátulról erősen fejen ütötte David Rathot.

A meglepett miniszter felállt, a mikrofonhoz ment és gyávának nevezte Meceket. Erre az polgári demokraták politikusa ököllel támadt a miniszterre, mindketten a földre kerültek, majd szétválasztották őket.

A milliókat szereti?

Az egészségügyi miniszter korábban az egyik cseh lapban azt mondta Macekről: "Tudják, én még abból az időből ismerem, amikor minden este más lánnyal járt. Egyszer csak megnősült a milliókért. Én minden jót kívánok neki. Van, aki a lelket, van aki a testet, s van aki a milliókat szereti."

A jobboldali politikus ugyanabban a lapban üzente meg: az első adandó alkalommal elégtételt vesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×