INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Nyakon vágták az egészségügyi minisztert

InfoRádió / MTI
Megütötték David Rath cseh egészségügyi minisztert egy fogorvosi konferencián Prágában. A támadó jobboldali politikus egy nyilatkozat miatt vett elégtételt a tárcavezetőn.

Miroslav Macek, az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt korábbi elnökhelyettese és Václav Klaus államfő tanácsadója azzal indokolta tettét, hogy az egészségügyi miniszter a közelmúltban egy lapinterjúban azt állította: pénzért nősült meg.

"Mielőtt megnyitnám a tanácskozást, engedjék meg, hogy elintézzek egy személyes ügyet" - mondta Miroslav Macek a mikrofonba, majd az elnökségi asztalhoz ment és hátulról erősen fejen ütötte David Rathot.

A meglepett miniszter felállt, a mikrofonhoz ment és gyávának nevezte Meceket. Erre az polgári demokraták politikusa ököllel támadt a miniszterre, mindketten a földre kerültek, majd szétválasztották őket.

A milliókat szereti?

Az egészségügyi miniszter korábban az egyik cseh lapban azt mondta Macekről: "Tudják, én még abból az időből ismerem, amikor minden este más lánnyal járt. Egyszer csak megnősült a milliókért. Én minden jót kívánok neki. Van, aki a lelket, van aki a testet, s van aki a milliókat szereti."

A jobboldali politikus ugyanabban a lapban üzente meg: az első adandó alkalommal elégtételt vesz.

A címlapról ajánljuk