eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Izrael megfenyegetett egy magas rangú palesztin vezetőt

Több izraeli vezető is likvidálással fenyegette meg pénteken a Népi Ellenállási Bizottságok nevű palesztin fegyveres szervezet vezetőjét. Dzsamal Abu Szamhadana magas beosztást kapott a radikális Hamász-kormány belügyminisztériumában.

Az izraeli hadsereg rádiójában egy munkapárti parlamenti képviselő azt mondta: Dzsamal Abu Szamhadana neve továbbra is szerepel a terrortevékenység gyanújával körözött személyek listáján.

Danni Jatom, aki korábban az izraeli hírszerző ügynökség, a Moszad vezetője volt, hozzátette: az említett listán a Hamász-kormány több minisztereire is szerepel.

Az izraeli hatóságok korábban már kétszer próbálták célzott csapással megölni Dzsamal Abu Szamhadanát, akit a palesztin területeken működő különféle milíciák tagjaiból létrehozott új fegyveres testület irányításával bíztak meg.

Az alakulatot azért hozta létre a Hamász vezette kormány, mert a meglevő palesztin biztonsági erők Mahmúd Abbász elnök, a januári választásokon vesztes Fatah vezetőjének fennhatósága alá tartoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×