eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hárommilliós kampányfrizura a brit kormányfő feleségének

A titkos pártfinanszírozások után most a brit miniszterelnök feleségének, Cherie Blairnek a haja, vagyis inkább frizuráinak ára robbantott ki botrányt Nagy-Britanniában. A tavalyi választási kampány után ugyanis 7700 fontos, vagyis közel 3 millió forintos számlát nyújtott be Tony Blair nejének sztárfodrásza a brit Munkáspártnak, akik kampányköltségként számolták el a frizurák költségeit.

Az anyagi gondokkal küzdő pártnak a kampányhajrá hónapjában napi 275 fontba, vagyis több mint 100 ezer forintba került a miniszterelnökné frizurája. Az 51 éves Cherie Blair ugyanis egy sztárfodrászt bérelt fel egy teljes hónapra, és azt mondta neki: a költségeket számlázza ki a pártnak.

A miniszterelnök feleségének hajára költött összeg nyilvánosságra kerülése a párton belül is komoly kritikákat váltott ki. Egy munkáspárti képviselő, Peter Kilfoyle például megjegyezte: ez pont kétszer annyi, mint amennyit ő a teljes kampányra költött választókerületében.

A Munkáspárt egy szóvivője azonban azzal védte a hatalmas fodrász-számlát, hogy "Mrs. Blair nagyon keményen dolgozott a választási kampányban, és több mint 50 választókerületbe látogatott el. Rendkívül népszerű a pártban, és nem szabad elfelejteni, hogy végül is győztünk".

A szóban forgó fodrász, Andre Suard, már 10 éve csinálja Cherie Blair haját, gyakran külföldre is elkíséri a brit miniszterelnököt és feleségét. Múlt hónapban például velük utazott Ausztráliába, Új-Zélandra, és Indonéziába.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×