eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az UNICEF 5,5 milliárd dollárt kér

Az ENSZ Gyermekalapjának térségi igazgatója szerint Kelet-Ázsiában és a csendes-óceáni térségben évi 5,5 milliárd dollárra lenne szükség a következő tíz évben az AIDS gyerekekre gyakorolt hatásainak csillapítására.

A Hanoiban rendezett regionális AIDS-konferencián Neff Walker úgy vélte: ekkora összegből 14 ezer gyermek életét lehetne megmenteni.

A találkozón az ENSZ-szervezetek, kormányok és civil szervezetek képviseletében részt vevő 250 küldött a gyermekáldozatok helyzetéről tanácskozik, és arra keresi a megoldást, hogy miként lehetne lassítani a HIV-fertőzés terjedését az ifjúság körében.

Az ENSZ-nek az AIDS elleni küzdelmet irányító szakosított szervezete szerint az ázsiai-csendes-óceáni térségben csaknem másfél millió az AIDS miatt legalább egyik szülőjüket elveszítő gyermekek száma.

2004-es adatok alapján a régióban 121 ezer gyermek fertőződött meg a HIV-vírussal, 35 ezer gyermek pedig csak folyamatos gyógyszeres kezeléssel maradhat életben.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×