eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Uniós támogatást az energianövényekre!

Az energetikai célú növénytermesztés támogatásának engedélyezését sürgette az Európai Parlament plenáris ülésén a szocialista Tabajdi Csaba, aki szerint a szektor támogatásával új munkahelyek jöhetnének létre.

A képviselő szerint az európai mezőgazdaság versenyképesebbé tételében komoly jövője lehet az ilyen jellegű növénytermesztésnek.

Tabajdi Csaba a nem élelmiszer célú növényi kultúrák támogatásáról szóló jelentés megvitatásakor emlékeztetett arra, hogy az új tagállamok, köztük Magyarország, eddig nem kaphatott uniós forrásokat az energetikai célú növénytermesztésre.

A szocialista politikus úgy vélte: a támogatás segítségével új munkahelyek jöhetnének létre, emellett a megváltozott termelési és versenyfeltételekhez nehezebben alkalmazkodó gazdák helyzetén is javítana az esetleges adókedvezmény.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×