eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Több mint 90 légitársaságot tiltottak ki az unióból

Az Európai Unió több mint 90 külföldi légitársaságot tiltott ki területéről és légteréből. Az Európai Bizottság feketelistáján néhány ázsiai társaság mellett főleg afrikai cégek szerepelnek.

A listán a Kongói Demokratikus Köztársaság nagyjából 50 társasága, 13 Sierra Leone-i, 11 Egyenlítői Guinea-i, 6 szváziföldi és 3 libériai légitársaság szerepel.

A thaiföldi Phuket Airlines szintén szerepel az uniós feketelistán, több kazahsztáni, afganisztáni és észak-koreai társasághoz hasonlóan.

Az Európai Bizottság szerint az unió területéről kitiltott valamennyi légitársaság esélyt kapott arra, hogy védekezzen az uniós hatóságok kritikái ellen, és újból jelentkezhetnek repülési engedélyért, ha az EU által megkövetelt biztonsági előírásoknak megfelelnek.

A társaságok olyan problémák miatt kerültek fel a feketelistára, mint például a túlságosan öreg, vagy nem megfelelően karbantartott légiflotta, az ellenőrzéseknél felfedett problémák elhanyagolása, vagy a szabályozó hatóságok nem megfelelő felügyeleti munkája.

A tilalmi listát, amely a személy- és áruszállításra egyaránt vonatkozik, háromhavonként frissíti az EU.

A közös feketelista ötlete akkor került az előtérbe, amikor tavaly augusztusban egyetlen hónap alatt több mint 330 ember halt meg légikatasztrófákban világszerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×