eur:
393.53
usd:
369.26
bux:
65609.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hatalmas üzlet a kutyacsempészet

Évente több mint 100 ezer kölyökkutyát juttatnak be Németországba Kelet- és Közép-Európából az embercsempészethez hasonló módszerekkel. Egy német állatvédő szervezet szerint a Magyarországról származó kiskutyák akár Spanyolországig is eljutnak.

"Lengyelországban, Magyarországon, vagy a Cseh Köztársaságban egy West Highland vagy Yorkshire terriert akár 40 euróért, tehát kicsit több, mint 10 ezer forintért is meg lehet vásárolni. Németországban 1.500 eurót, tehát közel 400 ezer forintot is adnak érte" - mondja Renate Zipp, az Állatkínzás Elleni Liga munkatársa, hozzátéve, hogy Svédországban állítólag még ennél is magasabbak az árak.

A profit még ennél is nagyobb azoknál a kiskutyáknál, amelyeket Ukrajnából csempésznek be Németországba, vagy Skandináviába.

A volt szovjet tagköztársaságban már olyan tenyésztelepek is működnek, amelyek az illegális export kiszolgálására jöttek létre.

A csempészett kiskutyák nem csak Németországba, vagy Észak-Európába jutnak el. Renate Zipp szerint bizonyítékot találtak arra, hogy a magyar kutyák Spanyolországig is eljutnak.

Bár a német kisállat üzletekben ritkán bukkanni csempészett kutyára, az állatvédő aktivisták szerint a francia és olasz kereskedések rendszeresen adnak el az országba illegálisan bevitt állatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×