eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Negyven éve dezertált, most börtönbe kerülhet

Vádat emeltek dezertálás miatt egy volt amerikai tengerészgyalogos ellen, aki negyven évvel ezelőtt megtagadta, hogy Vietnamba menjen harcolni. A most 65 éves Jerry Texiero közlegényt még augusztusban tartóztatták le és ha a katonai törvényszék bűnösnek találja, három évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Jerry Texiero közlegény 1965-ban azért dezertált az amerikai hadseregből, mert nem akart Vietnámba menni harcolni. Ezután Gerome J. Conti álnéven élt Floridában, ahol kisebb hajók és nosztalgiaautók eladásával foglalkozott.

Végzetét négy évtized után az okozta, hogy 1998-ban csalás miatt elítélték és a haditengerészet ujjlenyomata alapján beazonosította.

A most 65 éves Jerry Texierót még augusztusban tartóztatták le a floridai Tarpon Springsben és december közepén szállították át az észak-carolinai Lejeune haditengerészeti támaszpont fogdájába.

Még karácsony előtt vádat emeltek ellene, előzetes meghallgatásáról ugyanakkor még nem döntött a katonai törvényszék - közölte a támaszpont szóvivője.

Ha a törvényszék bizonyítottnak találja a vádat, a dezertőrt három évig terjedő börtönbüntetésre és megszégyenítéssel egybekötött elbocsátásra ítélheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×