eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Katasztrófa a jégcsarnokban: "leírhatatlan káosz"

Egy szemtanú szerint leírhatatlan káosz uralkodott abban a jégcsarnokban, melynek hétfőn szakadt le a teteje a bajorországi Bad Reichenhallban. Közben a mentőalakulatok kihozták a romok alól a tizennegyedik áldozatot is. A kutatás még egy feltételezett áldozat után folyik, ha őt is megtalálják, megkezdik a romeltakarítást.

„Éppen korcsolyáztam, amikor valami zajt hallottam, megfordultam és sikoltozó gyerekeket láttam” – nyilatkozta az egyik szerencsés túlélő az osztrák közszolgálati rádiónak.

Philipp Wuerz szerint a tragédiát követően „leírhatatlan káosz” uralkodott a helyszínen. „A jég széléhez mentem, hasra vágtam magam és megpróbáltam olyan kicsire összehúzódni, amilyenre csak lehet. Szerencsém volt, hogy a tető lezuhanó darabjai elkerültek” – fogalmazott.

A fiatalember szerint miután a tető leszakadt gyerekek keresték szüleiket a rengeteg sérült között.

Közben szerda délután kihozták a tizennegyedik halálos áldozatot is a jégcsarnok romjai alól. A mentők feltételezik, hogy egy 40 év körüli nő (aki valószínűleg szintén életét vesztette) még mindig a romok alatt van.

A tervek szerint amennyiben az utolsó áldozatot is megtalálják, abbahagyják a kutatást és megkezdik a romeltakarítást.

Szakértők szerint feltehetően az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű hó súlya alatt omlott be a bajorországi kisváros fedett korcsolyapályájának teteje hétfőn délután, néhány perccel a zárás után. A szerencsétlenség idején becslések szerint 50-en voltak a jégcsarnokban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×