eur:
397.11
usd:
369.76
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul

Elrabolták a német külügyminisztérium volt államtitkárát Jemenben

A berlini külügyminisztérium egyik volt államtitkára és négy családtagja az az öt német turista, akiket Jemenben raboltak el. Ezt az ARD német televízió név nélkül nyilatkozó forrásokra hivatkozva közölte; a hírt a német külügyminisztérium is megerősítette.

A német külügyminisztérium korábbi államtitkára, Jürgen Chrobog családjával karácsonyi szabadságát töltötte Jemenben. A család elrablását a jemeni kormány is megerősítette, hozzátéve, hogy a tettesek az egyik jemeni törzshöz tartoznak.

A jemeni kormány képviselője közölte: az emberrablók a foglyul ejtett német család elengedése fejében a törzs több olyan tagjának szabadon bocsátását követelik, akiket gyilkosság miatt börtönöztek be Jemenben. A kormány képviselője közölte azt is, hogy az emberrablókkal intenzív tárgyalások folynak.

Az InfoRádió németországi tudósítója szerint a helyzet iróniája, hogy Jürgen Chrobog az elmúlt hetekben élesen kritizálta az Irakban elrabolt német régésznőt, Susanne Osthoffot, mondván: magának kereste a bajt, amikor az országba utazott, hiszen tisztában volt az ottani helyzettel.

Ez az idén a harmadik olyan emberrablás Jemenben, amelynek áldozatai nyugati állampolgárok.

A múlt héten két osztrákot, egy hónappal ezelőtt pedig két svájcit ejtettek túszul Jemenben. Mindkét esetben azt követelték, hogy a hatóságok engedjék szabadon bebörtönzött családtagjaikat. Mind a négy turista sértetlenül kiszabadult.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×