eur:
394.32
usd:
366.67
bux:
71858.08
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Magyar diplomaták New Yorkban: tartoznak vagy sem?

A Newsday.com amerikai hírportál értesülése szerint a New York-i magyar főkonzulátus 62 millió dollár (13,1 milliárd forint) parkolási díjjal tartozik a városnak. A Külügyminisztérium tagadta a hírt.

Polgár Viktor külügyi szóvivő az InfoRádiónak azt mondta: a főkonzulátus tagjai egyetlen cent parkolási díjjal sem tartoznak New Yorknak.

A szóvivő hozzátette: arról viszont hosszabb ideje folyik New York és Magyarország között a vita, hogy kell-e ingatlanadót fizetni a magyar főkonzulátusnak és az ENSZ-missziónak otthont adó épület után.

New York folyamatosan követeli ezt az összeget, a magyar álláspont szerint viszont az épület a nemzetközi diplomáciai gyakorlatnak megfelelően adómentességet élvez – tette hozzá Polgár Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×