eur:
393.15
usd:
355.71
bux:
72405.16
2024. szeptember 4. szerda Rozália
Motor Oil Splashes At The Old Newspapers Background
Nyitókép: Elena Popova/Getty Images

Durva fejlemény az olaj piacán, ezt a benzinkutakon is megérezhetjük

Nőnek a félelmek a kínálati és a keresleti oldallal kapcsolatban is.

Az északi-tengeri Brent jegyzése kedden délutánig 4 százalékkal, hordónként 74,5 dollárra esett, miközben az amerikai WTI 3,3 százalékkal, 71,2 dollárra zuhant. A Brent ezzel ledolgozta teljes 2024-es árfolyamnyereségét és tavaly december óta a legalacsonyabb napon belüli szintre zsugorodott.

A Bloomberg szerint a kereskedők a kereslet visszaesésétől tartanak a világ két legnagyobb gazdaságában, Kínában és az Egyesült Államokban. Ezek a félelmek már meghatározóbbak, mint a megnövekedett geopolitikai kockázatoktól való rettegés, ami magasan tarthatná az árakat.

A kereslet visszaesése mellett azonban nyugtalanítja a piacot a kínálat növekedése is. Az OPEC+ olajkartell, azaz a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete és szövetségesei tárgyalásain részt vevő küldöttektől kiszivárgó információk szerint ugyanis heteken belül napi 180 000 hordóval növelik a kitermelést a tagországok – olvasható a VG-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Lesz valaha karbonsemleges épületállományunk? - Nyíltan beszéltek céljaikról az ingatlanszakma szereplői

Lesz valaha karbonsemleges épületállományunk? - Nyíltan beszéltek céljaikról az ingatlanszakma szereplői

A Portfolio Sustainable World 2024 konferencia egyik délutáni kerekasztal-beszélgetése során a szakértők azt járták körül, hogy az egyes ingatlanpiachoz kötődő szereplők miként tudnak hozzájárulni az épületállomány zöldítéséhez, hogyan látják a kereskedelmi ingatlanok átalakulási folyamatát, a lakóépületek energiahatékonnyá tételét és a jogi vagy éppen finanszírozói környezet ennek megfelelő támogatását, vagy éppen hiányát. Emellett Szemerédi Dóra Diána, a Gránit Pólus Management ESG és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője a Westend kapcsán osztotta meg a tapasztalatait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 13:25
×
×
×
×