eur:
390.35
usd:
357.11
bux:
72539.28
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Wartsila

Bemutatták a világ első, kizárólag hidrodénnel működő erőművét

A működésére néhány évet még várni kell.

A Wärtsilä finn technológiai konszern bemutatta a világ első, 100 százalékban hidrogénnel működő erőművét. A teljes mértékben hidrogénnel működő, azaz szén-dioxid-mentes energiatermelést biztosító motorok várhatóan 2025-től rendelhetők meg, a szállítások 2026-ban kezdődnek.

A finn cég hidrogénmotoros erőművének a szíve a Wärtsilä 31 motorplatform, ami már eddig is több mint egymillió üzemórát teljesített és üzemanyag rugalmas, azaz hidrogénnel és földgázzal is üzemeltethető.

A várhatóan 2025-től szállításra kerülő Wärtsilä 31H2 tisztán hidrogénmotor lesz.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a vállalat 79 országban 17 800 szakembert foglalkoztat több mint 280 irodában. A Wärtsilä tavalyi nettó árbevétele 6 milliárd euró volt, a cég részvényeivel a Nasdaq Helsinki tőzsdén kereskednek.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×