eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Unsplash.com

Lantos Csaba elmondta, milyen lehet az új árplafon az üzemanyagoknál

Ma dönt a kormányzat az üzemanyagpiacon történő beavatkozásról, most ezzel kapcsolatban árult el részleteket az energiaügyi miniszter.

Már Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter korábban bejelentette, hogy a kormány e heti ülésén dönt arról, hogy a régiós átlagot meghaladó hazai üzemanyagárak miatt beavatkozik-e. Lantos Csaba a 24.hu podcastjában azt mondta arra a kérdésre, hogy mi a cél a meglebegtetett kormányzati beavatkozással: "a régiós átlagnak megfelelő" legyen az üzemanyagár itthon, mert jelenleg azt látják, hogy "valamivel felfelé kilógunk", aminek nagyságrendjéről azt mondta: "tizen-huszon forintos különbség van" a régiós átlagtól felfelé.

A várható kormánydöntés kapcsán kijelentette: arról kell dönteni, hogy ez az árkülönbség indokol-e kormányzati beavatkozást. Ha igen, akkor azt már előre bocsátotta:

"az biztos, hogy fix árplafon nem lesz. Ha lesz, akkor dinamikus árplafon lehet."

Mindez azt jelenti, hogy a korábbi példával ellentétben nem egy hosszú időszakra rögzített áron adhatják majd az üzemanyagot a benzinkutak, hanem a régiós átlag mozgását követő ármeghatározás jöhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×