eur:
385.36
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Padlocked credit card of keyboard
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Újabb veszélyes csalásra figyelmeztet az OTP – itt vannak a trükk részletei

A Magyar Nemzeti Bank és más pénzintézetek nevét és logóját felhasználva próbálják meggyőzni a banki ügyfeleket a bűnözők, hogy töltsenek le egy vírusirtónak nevezett szoftvert, amivel hozzáférést biztosíthatnak a számlájukon lévő pénzhez.

A csalók egy most terjedő e-mailben vírusirtóként beállítva próbálják az ügyfelekkel letöltetni azt a szoftvert, amellyel, ha óvatlanok, hozzáférést biztosíthatnak bankszámlájukhoz – hívja fel a figyelmet az OTP Bank. A félrevezető levélben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és több pénzintézet logója is szerepel, de ettől a levél még nem hiteles – írja az economx.hu.

A pénzintézet információi szerint a bűnözők most elsősorban az androidos eszközökkel rendelkező banki ügyfeleket próbálják így félrevezetni. Aki letölti a csalók által ajánlott programot, beírja adatait, lényegében átengedi a bűnözőknek a számlája feletti irányítást.

A bank közölte: kérésre ne telepítsen senki semmilyen szoftvert eszközeire. A bankok mindent megtesznek a bankszámlák biztonsága érdekében, de ha maga az ügyfél adja meg belépési adatait a bűnözőknek egy alkalmazáson keresztül, akkor a biztonsági rendszerek sem jelentenek megoldást.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×