eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hand refilling the car with fuel at the refuel station, the concept of fuel energy
Nyitókép: Koonsiri Boonnak/Getty Images

Drágulás jön, begyűrűznek a benzinkutakra az emelkedő olajárak

A hét végére - heti összevetésben - már közel 3 százalékot emelkedett a hordónkénti olaj ára, a 87 dolláros szintről 89,7 dollárig emelkedett az árfolyam.

Szerdától tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak, a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 6 forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek. A múlt heti árváltozás eltérően zajlott le a kutakon, melynek következtében a benzin átlagára alacsonyabb a vártnál jelenleg (641 Ft/liter), így a szerdától érvényes árváltozást követően az átlagárak az alábbiak szerint alakulhatnak:

  • 95-ös benzin: 644 Ft/liter
  • Gázolaj: 658 Ft/liter

A portál elemzése szerint egyre csak robog felfelé az olaj jegyzési ára, a Brent esetében már 90 dollár körüli árszintet is hozott április első hete. A heti változás közel 3 százalékos, a 87 dolláros szintről 89,7 dollárig emelkedett az olaj hordónkénti árfolyam mostanra. Ez ez emelkedés az elemzőket is meglepte, hiszen sokan inkább oldalazó mozgásra számítottak az olajpiacon. Az időközben történt forinterősödés némileg kompenzálhatja az üzemanyagár-emelkedés mértékét itthon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×