eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Beautiful blonde women wearing glasses, in a denim jacket and a skirt, shopping for milk in the supermarket. She is holding two cartons of milk and choosing which one to buy.
Nyitókép: miniseries/Getty Images

A magyarok a boltzár mellé álltak

Egy szavazásból kiderült: tízből majdnem kilencen a december 24-i zárva tartás pártján állnak.

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy a Lidl úgy döntött, boltjait zárva tartja december 24-én, ehhez a kezdeményezéshez azóta több üzletlánc is csatlakozott.

A Pénzcentrum az elmúlt napokban megszavaztatta olvasóival, támogatják-e a gesztust, vagy inkább úgy vélekednek, a karácsonyi hajrában ennek nincs helye.

A portál szavazásán így voksoltak az olvasók:

  • 84,45 százalék, azaz 4183 ember a boltzár mellett volt,
  • 15,55 százalék, azaz 770 ember viszont ellenezte.

A gazdasági szakoldal azt a következtetést vonta le az eredményekből, hogy a december 24-i boltzár már most jóval elfogadottabb lehet a közvélemény számára, mint amilyen az általános vasárnapi boltzár volt.

A szakportál iparági forrásaira és konkrét korábbi példákra hivatkozva azt is írja, a láncok egy zárva tartott nap bevételét simán realizálhatják (realizálták is az általános vasárnapi zárvatartáskor) a hét többi napján, tehát egy december 24-i zárvatartás egyáltalán nem biztos, hogy negatív hatásokkal járna. Sőt, egy előtte levő napi hosszított nyitvatartás rekordforgalommal is járhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×