eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Unsplash.com

Másra használják - nagyot fordult a világ a hazai ATM-eknél

Egyre szívesebben fizetik be készpénzüket az emberek ATM-en keresztül - írja az OTP az adataik alapján.

2023 első félévében az automatákon keresztül történő készpénzbefizetések darabszámban megelőzték a pénztári befizetéseket. Az idei év első félévében majdnem 6,5 millió alkalommal fizettek be készpénzt ATM-en keresztül hazai kibocsátású fizetési kártyával, összesen több mint 1,3 billió forint értékben.

Ez darabszámban 26 százalékos növekedést, értékben pedig 21 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest.

"A negyedévente megfigyelhető 4-6 százalékos növekedési ütem azt mutatja, hogy az automaták ismét központi szerepet játszanak a mindennapi pénzügyeinkben” – mondta Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője.

Az ATM-en keresztül történő készpénzbefizetések darabszáma 2023 első félévében már 17 százalékkal magasabb volt, mint a hitelintézetek hagyományos pénztáraiban,

bár értékben csak a negyedét teszi ki a pénztárakban történő befizetéseknek. A pénztári befizetések száma 2022 második félévében meghaladta az 5,4 millió darabot, értékben pedig az 5,8 billió forintot.

Ezzel szemben 2023. év első félévére darabszámban ugyancsak 5,4 millió befizetés történt, értékben azonban 5,5 billió forintra, hét százalékkal csökkent. Az adatok szerint a nagyobb összegeket fizetik be az emberek a fiókokban.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 6. 02:00
×
×
×
×