eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Másra használják - nagyot fordult a világ a hazai ATM-eknél

Egyre szívesebben fizetik be készpénzüket az emberek ATM-en keresztül - írja az OTP az adataik alapján.

2023 első félévében az automatákon keresztül történő készpénzbefizetések darabszámban megelőzték a pénztári befizetéseket. Az idei év első félévében majdnem 6,5 millió alkalommal fizettek be készpénzt ATM-en keresztül hazai kibocsátású fizetési kártyával, összesen több mint 1,3 billió forint értékben.

Ez darabszámban 26 százalékos növekedést, értékben pedig 21 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest.

"A negyedévente megfigyelhető 4-6 százalékos növekedési ütem azt mutatja, hogy az automaták ismét központi szerepet játszanak a mindennapi pénzügyeinkben” – mondta Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője.

Az ATM-en keresztül történő készpénzbefizetések darabszáma 2023 első félévében már 17 százalékkal magasabb volt, mint a hitelintézetek hagyományos pénztáraiban,

bár értékben csak a negyedét teszi ki a pénztárakban történő befizetéseknek. A pénztári befizetések száma 2022 második félévében meghaladta az 5,4 millió darabot, értékben pedig az 5,8 billió forintot.

Ezzel szemben 2023. év első félévére darabszámban ugyancsak 5,4 millió befizetés történt, értékben azonban 5,5 billió forintra, hét százalékkal csökkent. Az adatok szerint a nagyobb összegeket fizetik be az emberek a fiókokban.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×