eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma
Pharmacist working at a pharmacy organizing products while wearing a protective face mask during the coronavirus outbreak.
Nyitókép: FatCamera/Getty Images

Nagyon biztató hír az endometriózisban szenvedőknek

A BÉT honlapján tett bejelentést a Richter Gedeon Nyrt. a Ryeqo nevű készítménnyel kapcsolatban.

A budapesti tőzsdén jegyzett Richter Gedeon Nyrt. törzskönyvezés iránti II-es típusú változtatási kérelmet nyújtott be az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a Ryeqo készítmény alkalmazása érdekében az endometriózis kezelésére - jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a gyógyszercég.

Az EMA 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. A mostani kérelem a készítmény endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében korábban részesült

fogamzóképes korú felnőtt nőknél jelentkező, endometriózishoz társuló középsúlyos és súlyos fájdalom kezelésére vonatkozik.

Az endometriózis olyan betegség, amelyben a méh nyálkahártyájához hasonló szövet megjelenik a méhüregen kívül, leggyakrabban az alhasban, a medencében, a petefészkeken, a húgyhólyagon vagy a vastagbélen. Ez az endometriumhoz hasonló szövet a méhüregen kívül krónikus gyulladáshoz vezet, amely hegesedéseket és összenövéseket okozhat - ismertette a Richter.

A készítmény terápiás választási lehetőséget fog nyújtani számos, endometriózisban szenvedő nő számára - mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója, aki a közleményben kulcsfontosságúnak nevezte innovatív készítményeik terápiás alkalmazási területének bővítését, és úgy fogalmazott, ez újabb lépéssel viszi közelebb a céget ahhoz, hogy kiteljesedjen vezető szerepe a női egészség területén.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×