eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Üres autósávok Magyarország irányába a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen 2020. március 15-én. Ukrajna lezárta határait minden külföldi előtt március 15. és 29. között, az új típusú koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésül.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Átépítik a lestrapált záhonyi határátkelőt

A 4-es főút végpontját képező határátkelő újragondolását az indokolja, hogy a határátkelőhely infrastruktúrája a megnövekedett forgalom miatt erősen amortizálódott, a határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészeti és pénzügyőri állomány munkakörülményei romlottak.

A fejlesztés fő célja a határátkelőhely áteresztőképességének növelése, valamint a külső és belső utasforgalmi és szolgálati terek fejlesztése. Ugyanakkor az utaskiszolgálás színvonalának emelése is kiemelt feladat, akárcsak a terület és a helyiségstruktúra újragondolása a XXI. századi funkcionális igényekhez illeszkedve – idézi a magyarepitok.hu az ide vonatkozó európai közbeszerzési értesítőt.

A projekt tartalmazza a határátkelőhely épületeinek és létesítményeinek megújítását, átépítését, valamint az átkelőhelyi környezet (gyalogos és gépjármű közlekedési felületek) rendezését. Az ezekhez szorosan kapcsolódó infrastruktúrát is fejlesztik: többek közt az energiaellátó rendszerek, a térvilágítás és az utastájékoztatás is megújul.

A tervezendő magasépítési létesítmények nettó alapterülete 6000 négyzetméterre rúg. A kiírás szerint többek közt az alábbi feladatok is a munka részét képezik:

  • a tervek hatósági engedélyeztetése,
  • a hatósági, szakhatósági és egyéb (pl.: közműszolgáltatók) egyeztetések,
  • állapotfelmérések, funkcionális felmérések.

Az átkelőhelyi területeken az ingatlanállomány racionalizálása a cél. A funkciók átrendezésénél fontos szempont, hogy a személy- és teherforgalom számára értékes területek legyenek fölszabadíthatók az átbocsátóképesség – vagyis az átkelő kapacitásának – növeléséért. A bontási terveknél a bontási hulladék magas szintű újrahasznosítása az elvárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×