eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Munkások a bejárat fedőkövét mozdítják el a Székesfehérvári Osszárium (csontkamra) felnyitásához 2021. február 22-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak az osszáriumban őrzött királyi maradványok vizsgálatának megkezdése alkalmából, és felszínre hozták az első, csontokat tartalmazó fémládákat.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Ezért láthatnak sokan fantáziát a munkaerő-kölcsönzés világában

Mind a vállalatok, mind a munkavállalók körében egyre elfogadottabbá válik a munkaerő-kölcsönzés, a rugalmassághoz való alkalmazkodás pedig szükségessé is teszi. Hogy miért arról, Csizmadia Gábor, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége elnöke beszélt az InfoRádióban.

Egyre többen döntenek a munkaerő-kölcsönzés mellett. Munkaadói oldalon több más mellett a rugalmasság és a kevés adminisztráció szól e foglalkoztatási forma mellett, a munkavállalók számára pedig a gyors elhelyezkedés jelenti a legfőbb vonzerőt - derül ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége több piacvezető cég körében végzett felméréséből.

Csizmadia Gábor, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége elnöke az InfoRádiónak azt mondta, erősen hullámzó a piac, de...

"Vannak

kisebb cégek, amelyek nincsenek megfelelő HR-osztállyal felkészülve arra, hogy ezeket a rugalmas változásokat lekezeljék,

akár adminisztratív, akár toborzási oldalról, illetve egy-egy multinacionális cég esetében is lehetnek olyan létszámmozgások, ad hoc igények, amelyek azért mindenképp szükségessé teszik külső szolgáltatások bevonását" - magyarázta.

A segítség melletti két fő érv tehát:

  1. a rugalmasság
  2. idő- és energiamegtakarítás a kiválasztásban, toborzásban, interjúztatásban a folyamat elején.

Ezzel egy cég a saját belső fluktuációját is csökkentheti Csizmadia Gábor szerint, hiszen épp a munkaerő-kölcsönzést érintő időszak (1-6 hónap) az a táv, amikor a legtöbb felmondás is történik egy-egy munkavállalónál, rendes alkalmazás esetén.

Munkaerő-kölcsönzés esetében mind a bért, mind a foglalkoztatás költségeit a "kölcsönadó" állja, ennek fedezetéről azonban szolgáltatási szerződést kell kötni a bérbevevővel.

Arról, hogy mennyire gyakori a kölcsönzés véglegessé válása, Csizmadia Gábor azt mondta, változó.

"Vannak cégek, amelyek annyira kitettek a piaci mozgásoknak, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy saját státuszúvá váljon a munkaerő, épp azért, mert rugalmasságra van szükség."

Kölcsönzés majdnem minden szolgáltatási területen megjelenik, az ipari termelés mint ágazat nagyon jellemző.

"75 százalékban betanított munkát, 20 százalékban szakmunkát végző

az, aki válaszolt a szervezet kérdőívére" - mutatott rá Csizmadia Gábor, aki szerint sokkal nagyobb paletta és változatosság vár azokra, akik kölcsönzött munkaerőként kívánnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×