eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy Tibor, a Magyar Vöröskereszt Közép-magyarországi járványügyi koordinátora a P&G vállalat adományát vesz át a raktározásra kialakított Papp László Sportarénában 2020. május 7-én. A Magyar Vöröskereszt védő- és fertőtlenítő eszközök, illetve a beérkező adományok raktározására használhatja a Papp László Budapest Sportarénát, a rendezvényközpontot tulajdonló, valamint üzemeltető cégek és a segélyszervezet megállapodása alapján. A koronavírus-járvány elleni védekezéshez hozzájáruló lehetőséget a Papp László Budapest Sportaréna tulajdonosa, a  Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) és a létesítményt üzemeltető Gránit Pólus Csoport ajánlotta fel a Magyar Vöröskeresztnek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarország segít: ömlik a pénz a segélyszervezetekhez

Az ukrajnai háború károsultjai, menekültjei számára már milliárdos nagyságrendű segítség érkezett a magyar lakosságtól.

Több milliárd forintra tehető az Ukrajnából menekülők megsegítésére összegyűjtött adományok összege, és nagyon sok a tárgyi és a szálláshely felajánlás is a legnagyobb magyar segélyszervezetek tájékoztatása szerint - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A rendkívüli adományösszegek és tárgyi felajánlások azt mutatják, hogy az ország egy emberként fogott össze a háború elől menekülők megsegítése érdekében.

A Vöröskereszthez adományvonalon, számlaszámon és a honlapon keresztül eddig több mint 500 millió forint érkezett be, a Református Szeretetszolgálat pedig több százmilliós adományról számolt be a lap érdeklődésére. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományainak összege meghaladta a 600 milliót, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz is 280 milliós felajánlás érkezett, ami még az adományvonal bevételével is ki fog egészülni.

A pénzadományok mellett a tárgyi felajánlások is elképesztő méreteket öltenek, továbbá csak a Vöröskeresztnek több mint 140 vállalkozás jelezte együttműködési vagy foglalkoztatási szándékát, és sokan segítenek önkéntes munkájukkal is. A felajánlott szálláshelyek száma csak a múlt héten 4400 volt - olvasható a Világgazdaságban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×