eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak. Az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Átcsoportosításokról döntött a kormány

Több pénz jut a TEK-nek.

Egy, a hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat első lépésben 9 milliárd 848 millió forintot csoportosított át az idei központi költségvetésben. Az Országos Kórházi Főigazgatóság büdzséjét 4 milliárd 670 millió, a Magyar Falu Programét 1 milliárd 307 millió, míg a kötött segélyhitelezést 1,6 milliárd forinttal kurtította meg – írja a Napi.hu. Az ebből tovább osztott két legnagyobb tétel az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó gazdasági társaságok által ellátott feladatok támogatása 4 milliárd 468 millió, illetve a külügyi fejlesztési és kutatási programok támogatása 1,4 milliárd forinttal.

A Gazdaság-újraindítási Alapból 7 milliárd 456 millió forintot csoportosított át a kormány, ezt a pénzt egy az egyben a Terrorelhárítási Központ kapta – teszik hozzá. Eközben a Központi Maradványelszámolási Alap 2 milliárd 622 millióval lett kevesebb. Ebből a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására ment 1 milliárd 158 millió forint.

A lap arra is kitér, hogy a kormány még 2018 végén megítélt adósságkonszolidációra, ingatlanhasználati díjtartozásra 200 millió forintot a Postás Sport Egyesületnek, amit most 500 millióra emelt, a felhasználás célja pedig adósságkonszolidáció és a további működéssel összefüggő feladatok ellátásának támogatása.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×