eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak. Az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Átcsoportosításokról döntött a kormány

Több pénz jut a TEK-nek.

Egy, a hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat első lépésben 9 milliárd 848 millió forintot csoportosított át az idei központi költségvetésben. Az Országos Kórházi Főigazgatóság büdzséjét 4 milliárd 670 millió, a Magyar Falu Programét 1 milliárd 307 millió, míg a kötött segélyhitelezést 1,6 milliárd forinttal kurtította meg – írja a Napi.hu. Az ebből tovább osztott két legnagyobb tétel az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó gazdasági társaságok által ellátott feladatok támogatása 4 milliárd 468 millió, illetve a külügyi fejlesztési és kutatási programok támogatása 1,4 milliárd forinttal.

A Gazdaság-újraindítási Alapból 7 milliárd 456 millió forintot csoportosított át a kormány, ezt a pénzt egy az egyben a Terrorelhárítási Központ kapta – teszik hozzá. Eközben a Központi Maradványelszámolási Alap 2 milliárd 622 millióval lett kevesebb. Ebből a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására ment 1 milliárd 158 millió forint.

A lap arra is kitér, hogy a kormány még 2018 végén megítélt adósságkonszolidációra, ingatlanhasználati díjtartozásra 200 millió forintot a Postás Sport Egyesületnek, amit most 500 millióra emelt, a felhasználás célja pedig adósságkonszolidáció és a további működéssel összefüggő feladatok ellátásának támogatása.

Címlapról ajánljuk
Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

2023-ban országosan közel 30 százalékos forgalomcsökkenés és 8 százalék körüli nominális drágulás volt itthon az ingatlanpiacon. A drágulás azonban a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenést hozott - derült ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép összesítéséből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×