eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója , mielőtt megállapodást ír alá a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelek garanciájáról Pier Luigi Giliberttel, az Európai Beruházási Alap vezérigazgatójával a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2018. február 22-én. A megállapodással kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez az érintett társaságok.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az Erste Banké lesz a Commerzbank magyarországi leányvállalata

A tranzakció várhatóan 2022 második felében zárul.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG megállapodott az Erste Bank Hungary Zrt.-vel a Commerzbank magyarországi leányvállalatának adásvételéről.

A tranzakció várhatóan 2022 második felében zárul; ezt követően az Erste Bank a hitelintézetet a saját szervezetébe integrálja, ezzel tovább bővítve vállalati üzletágát - olvasható a közleményben.

Az ügyfélszámlák átadása várhatóan a jövő év második felében valósulhat meg, az ügyfelek kiszolgálása az átmeneti időszakban is a megszokott rendben zajlik.

Andreas D. Schwung, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az Erstében olyan partnert látnak, amely elkötelezett a kapcsolatközpontú üzleti szemléletük folytatása mellett.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszak sikeres akvizíciói - a Citibank magyar lakossági üzletága, az Aegon lakástakarékpénztára, vagy a Random Capital online brókercég megvásárlása - után a tranzakció eredményeként további növekedést és a hatékonyság javulását várja.

Az adásvételen túl az Erste Csoport és a Commerzbank AG egy átfogó együttműködésről is megállapodott - tájékoztattak. Ez megnyitja a Commerzbank vállalati ügyfelei számára az Erste Csoport közép- és délkelet európai hálózatának egyes piacait és szaktudását, illetve biztosítja az Erste Bank ügyfelei számára a Commerzbank németországi szolgáltatásaihoz való hozzáférést a tranzakció zárását követően.

A magyarországi leánybank értékesítése az idén februárban nyilvánosságra hozott "Commerzbank 2024 Stratégia" része, amelyben a bank bejelentette kivonulását egyes nemzetközi piacokról, így Magyarországról is, hálózatának racionalizálása érdekében - idézték fel a közleményben.

A Commerzbank AG közel harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely mára a vállalati hitelek állományát tekintve 3 százalék körüli piaci részesedéssel rendelkezik. A bank 2020. év végi mérlegfőösszege megközelítette a 400 milliárd forintot.

Az Erste Bank vállalati üzletága az elmúlt öt évben megháromszorozta hitelállományát; az üzletág éves átlagos növekedési üteme több mint 20 százalékos volt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×