eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/4iG

Sikeres volt a 4iG kötvénykibocsátása

A 4iG Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján

A kötvényaukcióban a felajánlott mennyiség névértéken 15 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat pedig ennél valamivel több, csaknem 15,5 milliárd forint volt – a BÉT-en közzétett tájékoztató szerint, amely azt is kiemeli, hogy a tőkepiaci társaság az ajánlatokat elfogadta, így az aukción bevonják ezt az összesen 15 és fél milliárd forintnyi forrást, amelyet a előzetes bejelentésének megfelelően a tervezett hazai és régiós akvizíciós tevékenységére fordítanak majd.

A 4iG Nyrt. tájékoztatása szerint az aukció eredményeként a kibocsátandó tíz éves futamidejű, 2,73 százalékos átlaghozamú vállalati kötvények március 29-én kerülnek forgalomba. A sikeres kötvénykibocsátási ügyletben befektetési szolgáltatóként az OTP Bank, jogi tanácsadóként pedig az Oppenheim működött közre.

A korábban bejelentettekkel összhangban a 4iG a kötvénykibocsátásból származó forrást hazai és régiós expanziójához kívánja felhasználni. A társaság vállalásának megfelelően a kibocsátást követő 90 napon belül kezdeményezi a kötvények regisztrációját a Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerben.

A 4iG idén februárban teljesítette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában szereplő feltételeket.

A jegybank megbízásából a vizsgálatot végző Scope Ratings az informatikai vállalatot kibocsátóként BB-/stabil, a társaság adósságkitettségét pedig BB- kategóriába sorolta. A hitelminősítés során a független, német központú intézet a 4iG magyar informatikai piac kulcsfontosságú szegmenseiben betöltött stabil helyzetét vette figyelembe. A Scope Ratings március 4-én jelentette be, hogy a 4iG Nyrt. kibocsátói és fedezetlen adósságára vonatkozó minősítését is felülvizsgálja, és kilátásba helyezte a társaság felminősítését. Az elemzőcég a döntését a 4iG által bejelentett Hungaro DigiTel akvizíciójával indokolta, melynek sikeres lezárása kedvezően hathat a tőkepiaci társaság üzleti kockázati profiljára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×