eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszédet mond az Iránytű a négy százalékhoz címmel megrendezett Figyelő Top200 konferencián a Várkert Bazárban 2018. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A várakozásoknak megfelelően döntöttek az alapkamatról

Nem módosította a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa és a kamatfolyosó sem változott - közölte kedden az MNB a testület döntését.

Mindez megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A monetáris tanács legutóbb júliusban változtatott a monetáris kondíciókon, akkor 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot azután, hogy júniusban szintén 15 bázisponttal csökkent a kamat, amely ezt megelőzően 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon.

Az utóbbi időben beszédesebbek voltak az egyhetes betéti tenderek csütörtöki bejelentései, ugyanis jelenleg nem az MNB alapkamata, hanem az az irányadó eszköz, a monetáris kondíciókon többször is ott lazított a jegybank.

Ezen, és a kamatdöntés szokásos írásbeli indoklásán kívül a jegybank vezetése – Matolcsy György elnök, valamint Kandrács Csaba, Patai Mihály és Virág Barnabás alelnökök részvételével – sajtótájékoztatót tart délután háromkor, amiről az Infostart külön cikkben számol majd be.

Frissítés: az MNB évértékeléséről, gazdasági javaslatairól szóló cikkünket itt olvashatja.

(Kattintson a képre a teljes méretért!)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×