eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Liszt Ferenc-repülőtér irányítótornya 2017. január 18-án. A repülőtér irányítótornyából a HungaroControl területén kialakított új irányítóközpontba kerül át a repülőtéri forgalom irányítása, első lépésként, 2017 áprilisától a vészhelyzeti irányítói funkció, majd várhatóan 2018 után már a teljes irányítás átkerül a toronyból a repülőtér szomszédságában lévő épületbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ne kerüljön légüres térbe! – Podcast a repülésről

Podcastot indított a magyar légiforgalmi szolgálat. A november elejétől kéthetente megjelenő epizódokban a légi közlekedés legérdekesebb témáit járják körül iparági szakértők, pilóták, valamint légiforgalmi és kutatás-fejlesztési szakemberek segítségével.

A HungaroControl Podcast adásaiban a kezdő, haladó és profi repülésrajongók egyaránt megtalálhatják a kedvükre való tartalmakat.

A légi navigációs szakma aktualitásai, érdekességei mellett a repülésfizikáról, a pilóta nélküli légi járművek alkalmazási lehetőségeiről, a repülések okozta károsanyagkibocsátás csökkentére irányuló kezdeményezésekről is halhatnak beszélgetést az érdeklődők, továbbá megismerhetik a repülőesemények kivizsgálásának kulisszatitkait is.

Az első adás vendégei Maár-Laza Bori, a HungaroControl és a Magyar Televízió meteorológusa, valamint Wilson-Szűcs László a társaság légiforgalmi szakreferense, korábbi pilóta. A beszélgetésből kiderül, hogy mi a különbség a hagyományos meteorológia és a repülésmeteorológia között, mivel foglalkoznak az észlelők és a repülésmeteorológusok, illetve milyen kihívásokkal szembesülnek a pilóták a repüléseik során.

A HungaroControl Podcast adásai elérhetők az Apple és a Google podcastalkalmazásaiban.

Az InfoRádiónak a HungaroControl szóvivője, Gerendai Dorottya mondta el a részleteket az induló podcastról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×