eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Új elnök-vezérigazgató a Volánbusz élén

Pafféri Zoltánt kérte fel a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatói posztjára 2020. október 5-vel Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója - közölte a MÁV.

Pafféri Zoltán 2018-tól a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter társasági portfólióért felelős helyettes államtitkáraként a stratégiai jelentőségű közlekedési vállalatok (MÁV Zrt., Volánbusz Zrt., Magyar Közút Zrt., Hungarocontrol Zrt.) és beruházó társaságok (NIF Zrt., Beruházási Ügynökség, NFP Kft.), valamint több nagyvállalat (Szerencsejáték Zrt., Antenna Hungária Zrt.) tulajdonosi joggyakorlásáért felelt. 2018-tól a Volánbusz Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, a RÁBA Nyrt. felügyelő- és auditbizottságának elnöke, a MÁV Zrt., majd ezt követően a GYSEV Zrt. igazgatóságának tagja. A MÁV Zrt.-ben a kiemelt projekteket irányította, majd 2016 és 2018 között a Kínai-Magyar Vasúti NZrt. vezérigazgatója volt - olvasható a közleményben.

A MÁV és a Volánbusz július 15. óta tartozik közös irányítás alá, amikor a Volánbusz Zrt. feletti tulajdonosi jogokat a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter átadta a MÁV Zrt.-nek.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×