INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

hatvan

sütőipar

varga mihály

Ifjabb Tóth Péter vezérigazgató, Varga Mihály pénzügyminiszter, Tóth Péter, a Lipóti Pékség Kft. alapító tulajdonosa és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. tulajdonosa (b-j) a Lipóti Tóth és Társai Zrt. 15 milliárdos kapacitásbővítő fejlesztésének alapkőletételén Hatvanban 2020. június 19-én. A fejlesztést a pénzügyminisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 6,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Hatvanban épül fel Magyarország legnagyobb sütőipari üzeme

Infostart / MTI

Az új üzem - bár robottechnikára épül - 260 új munkahelyet teremt.

Példaértékű és a hazai gazdaság erejét mutató vállalkozói bizalom jele, hogy tizenötmilliárd forintból - a kormány csaknem hétmilliárd forintos támogatásával - Magyarország legnagyobb sütőipari üzemét építi fel a Lipóti Pékséget működtető Lipóti Tóth és Társai Zrt. Hatvanban - mondta a pénzügyminiszter a beruházás alapkőletételi ünnepségén.

Varga Mihály a fejlesztés megvalósítását a cég és a kabinet "közös vállalkozásának" nevezve rámutatott: a Lipóti Pékség beruházása egy hagyományos iparágat képviselő, mégis innovatív és piacnyitó projekt.

Az új üzem - bár robottechnikára épül - 260 új munkahelyet teremt, és lehetővé teszi, hogy a vállalat termékei az észak-magyarországi térségben is elérhetővé váljanak - tette hozzá. A Lipóti kapacitásbővítése kifejezi, hogy a magyar vállalkozók bíznak a magyar gazdaság erejében és a segítő gazdasági és piaci környezetben.

A koronavírus-járvány után az ilyen, áldozatvállalásra is hajlandó, elkötelezett vállalkozások építik fel és teremtik újra a magyar gazdaság jövőjét - mondta a miniszter. A gazdaság újraindításához szükség van kormányzati segítségre, ezért indította el a kabinet a gazdaságtörténet egyik legnagyobb támogatási programját, amelynek pénzügyi forrását az ország gazdasági teljesítményének 20 százalékát kitevő, 9 ezer milliárd forint biztosítja - hangsúlyozta. A jövő évi költségvetés parlamenti vitáját megemlítve azt mondta, a vitákat le kell zárni, döntéseket kell hozni, és a kormányt nem lehet azzal vádolni, hogy ezt nem tette meg az elmúlt években.

Tóth Péter, a cég alapító tulajdonosa elmondta:

a várhatóan 2021 augusztusára elkészülő új üzem közel 20 ezer négyzetméterén napi 1,3 millió darab - 30-35 féle - termék előállítását és évi 70 ezer tonna sütőipari termék értékesítését tervezik.

A kormányzati támogatásra kitérve megjegyezte: tisztában vannak vele, hogy az nem ajándék, hanem befektetés a kabinet részéről, amely azt mutatja "ők is bíznak bennünk".

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018