eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Volánbusz Zrt./Soos Botond

A Volánbusz már Mollal fertőtlenít

Megérkeztek a Mol által gyártott fertőtlenítő készítmények a hazai busztársasághoz.

Megérkezett az első szállítmány a Moltól rendelt fertőtlenítő készítményekből a Volánbuszhoz - adta hírül közleményében az állami busztársaság, amely egyébként folyamatosan bővíti a járványvédelmi eszköztárát az ózonos fertőtlenítés bevezetésétől kezdve a mobiljegyekig bezárólag.

A buszvezetők és az utazni kényszerülők érdekében hozott soron kívüli higiéniai intézkedések fenntartásához pedig jelentős mennyiségben rendeltek a Mol-csoport által friss járványvédelmi kezdeményezésként gyártani kezdett fertőtlenítő hatású termékekből.

A közlemény szerint az első szállítmánnyal ötezer liter Hygi Fluid kézfertőtlenítő és ötezer liter Hygi Flow Rapid felületfertőtlenítő folyadék érkezik a közlekedési társasághoz. A kézfertőtlenítő öblítést nem igénylő, hígítás nélkül használható, bőrkímélő hatású folyadék, mely elpusztítja a vírusokat, gombákat és baktériumokat. A felületfertőtlenítő használatra kész, aldehid- és klórmentes, felületen közvetlenül alkalmazható, gyors hatású alkoholos fertőtlenítő folyadék. Rendkívül hatékony minden kórokozó ellen, és elsősorban az autóbuszok kapaszkodóinak és egyéb felületeinek fertőtlenítésére használja fel a társaság az ország teljes területén.

„A MOL számára kiemelten fontos, hogy a saját gyártású MOL Hygi fertőtlenítőszerekkel segítse a koronavírus-járvány megfékezését. Az Operatív Törzzsel együttműködve eddig csaknem félmillió liter fertőtlenítőt osztottunk szét országszerte a koronavírus elleni küzdelemben élen járó illetve közfeladatot ellátó intézményeknek, így például megyei rendőrségeknek, kórházaknak, a honvédségnek, hulladékkezelőknek és közlekedési vállalatoknak, köztük a Volánbusznak.

Ezt követően pedig – várhatóan április végétől - fokozatosan megkezdődhet a MOL Hygi kiskereskedelmi forgalmazása is.”

– mondta a közlemény szerint Vida Szabolcs, a MOL Lub ügyvezető igazgatója.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról az utasok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékozódhatnak az utazók, bár a cég kéri, hogy jelenleg csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és lehetőleg az is elektronikusan váltsa meg a jegyét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×