eur:
394.89
usd:
363.14
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Volánbusz Zrt. egyik helyközi járaton közlekedő járműve megérkezik a Budapest-Népliget Autóbusz-pályaudvarra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Friss számok a Volánbusz járatairól

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai április 5-ig a Közlekedési Mobiljegy applikációban.

A Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól járatain készpénzmentessé tette a jegyvásárlást. Április 1-je óta a menetjegyek mellett a 30 napos, helyközi, teljes árú és kiemelten kedvezményes bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is elérhetők az alkalmazásban.

Az elmúlt két hétben 63 ezer új felhasználó töltötte le Közlekedési Mobiljegy applikációt.

Havi bérletek egyelőre továbbra is a társaság pénztáraiban, egyes jegy- és bérletértékesítő automatáiból, valamint nyitva tartó szerződéses partnereinél kaphatók. Emellett megvásárolhatók online a Volánbusz weboldalán is a társaság Pest megyei, valamint Budapestet érintő országos járataira. Ebben az esetben a bérletek a fővárosi és a Pest megyei pénztárakban vagy automatákban vehetők át nyomtatva.

Papíralapú, helyi és helyközi menetjegyek a szokásos elővételi módokon továbbra is válthatók.

A Volánbusz utasforgalma a rendkívüli helyzet miatt mintegy 80 százalékkal esett vissza, az egészségügyi dolgozók pedig a helyközi közlekedésben és – az érintett önkormányzatok erre vonatkozó döntése alapján – több település helyi járatain is ingyen utazhatnak.

A Közlekedési Mobiljegy applikációban értékesített jegyek és bérletek magas száma azonban jelzi: azok, akik mégis utazni kényszerülnek, valamint rendelkeznek okostelefonnal és bankkártyával, partnerek abban, hogy a közlekedési társaság készpénzmentes jegy- és bérletvásárlással is védje utasai és autóbusz-vezetői egészségét.

A Volánbusz továbbra is kéri, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×