eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kitüntették Dávid Ilonát a Volánbusz átszervezéséért

Lánczy Leó-díjjal és pénzjutalommal ismerte el Bártfai-Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Dávid Ilonának, a Volánbusz elnök-vezérigazgatójának a cég átszervezésével kapcsolatos munkáját.

Lánczy Leó-díjat adományozott a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának a regionális közlekedési központok Volánbusz Zrt.-be történő integrálása során nyújtott kimagasló szakmai munkájának elismeréseként az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Bártfai-Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter - adta hírül a vállalat. Dávid Ilona szűk körben vette át az elismerést, egyúttal jelezte, hogy

a díjjal járó pénzjutalmat – mint alapító – egy hamarosan létrejövő, jótékony célokat szolgáló alapítvány javára ajánlja fel.

A tárca nélküli miniszter a díjjal azt honorálta, hogy sikeresen megvalósult a regionális központok integrációja a Volánbusz Zrt-be. A 2018-ban elhatározott döntés eredményeképp a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt., a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2019. október 1-jével a Volánbusz Zrt. része lett.

A közlemény szerint a hatékonyabb működés kialakításával a társaság a közelgő piacnyitás után versenyképes vállalatként, a közúti közösségi közlekedés kiemelkedő szereplőjeként tudja folytatni a munkát. Az új Volánbusz évente mintegy 667 millió utas szállításáról gondoskodik; több mint 19 ezer dolgozójával a harmadik legnagyobb foglalkoztató az állami vállalatok között.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×