INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

koronavírus

járványvédelem

mobiljegy

volánbusz

Mobiljegy után mobilbérlet is van a Volánbusz járataira

Mobiljegy után mobilbérlet is van a Volánbusz járataira

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Április 1-től már 30 napos helyközi bérlet, kedvezményes bérlet és távolsági kiegészítő jegy is elérhető a Közlekedési Mobiljegy applikációban a Volánbusz járataira a készpénzes fizetés helyett.

Március 23 óta lehet a Volánbusz járataira készpénzfizetés nélkül mobiljegyet váltani, áprilistól pedig már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók ezen keresztül - adta hírül a vállalat.

A Volánbusz tájékoztatása szerint a bérleteket a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Közlekedési Mobiljegy applikációjában, vagy a Simple by OTP applikációban – hasonlóan a menetjegyekhez - az indulási és érkezési állomás közötti kilométertávolság kiválasztásával lehet megvásárolni. Az adott távolsághoz tartozó adatok – az indulás és az érkezés helyét beírva - a menetrendek.hu rendszerében találhatók meg, amely az applikációból közvetlenül is elérhető.

A bérletváltáshoz nem szükséges új regisztráció - hívta fel a figyelmet a vállalat. Az alkalmazásba az eddigiek szerint belépve az elérhető termékek között megjelennek a bérletek is. A vásárlásról az applikációban – a jegyekhez hasonlóan – számla is készül. A vásárlásnál az érvényesség első napját kell megadni, ennek hiányában a vásárlás napja lesz az érvényesség kezdő időpontja.

Bérletvásárlásnál meg kell adni annak az igazolványnak a számát is, amivel az utas használni kívánja azt.

Ez lehet személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, illetve a kiemelten kedvezményes bérlet esetén a kedvezmény igénybevételére jogosító igazolvány.

A bérletek kizárólag az applikáción keresztül válthatók vissza, az érvényesség kezdete előtt. Az összeget ebben az esetben a vásárló egyenlegén írják jóvá.

Ellenőrzéskor fel kell mutatni a megváltott bérletet, valamint azt az igazolványt, amelynek a számát a vásárláskor megadták.

Április 1-től elérhetők az alkalmazásban az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is. Amennyiben a menetrendek.hu rendszerében elérhető információ szerint az adott járatra kiegészítő jegy váltása szükséges, úgy az applikációban először a menetjegyet kell megváltani, majd egy újabb tranzakcióban a kiegészítő jegyet.

A kiegészítő jegynek ugyanazt az induló érvényességet kell megadni, mint a menetjegynek, és azt ugyanarra a távolságra kell megvásárolni, mint a menetjegyet.

Ellenőrzéskor a menetjegyet és a kiegészítő jegyet is fel kell mutatni. A kiegészítő jegy a menetjegyhez hasonlóan az érvényesség kezdetéig visszaváltható.

A rendszer további alkalmazásának lehetőségein – így a havi és félhavi bérletek, illetve a helyi járatokra érvényes bérletek váltásán – a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tovább dolgozik. Igaz, emellett megmaradt a jegypénztáras vásárlás és a volanbusz.hu oldalon keresztüli vásárlás lehetősége is.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy megoldásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018