eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Bixabay.com

Boncasztalra kerülnek a játékok

Kezdődik a játékok idei országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése, amelynek során a hagyományos boltokban és a webáruházakban kapható termékek mellett a vámhatárra beérkező termékeket is vizsgálják.

A laboratóriumi és hatósági ellenőrzések célja, hogy kiszűrjék, kizárják a magyar piacról a veszélyes játékokat, hogy a családok biztonságos árucikkek kínálatából válogathassanak – mondta el a Magyar Nemzetnek Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A tárca minden évben vizsgálja a játékokat, hogy megelőzhetőek legyenek az esetleges sérülések, és kiderüljön az is, ha egy termék egészségkárosító hatású.

Az idei ellenőrzések kiemelt termékkörei a plüssjátékok, a játékbabák, az összecsukható és lövedékes játékok, a fúvós játékhangszerek, a léggömbök, a labdák és az orvosi játékkészletek

– sorolta az államtitkár a lapnak.

A laboratóriumi vizsgálatok az egészségkárosító hatású lágyítószer-tartalmat mérik, míg a mechanikai ellenőrzés a termék kis méretű, könnyen leváló és fulladást okozó alkatrészeit, sérülésveszéllyel járó szerkezeti kialakítását vizsgálja – részletezte Cseresnyés Péter.

Az államtitkár rámutatott, a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően fokozatosan tisztul a gyermeknek szánt termékek piaca, de továbbra is indokolt a hatósági figyelem. Hozzátette, hogy tavaly 180-féle játékot vizsgált meg az ITM laboratóriuma, közülük 87-féle terméknél merült fel kisebb-nagyobb probléma. Tavaly a vámon megállított közel

170 ezer darab játék 92 százaléka veszélyes volt,

ezeket megsemmisítették.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×