eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György
A Fonyód nevű motoros hajó elindul a 172. balatoni hajózási idény első napján a balatonfüredi hajóállomásról 2018. március 31-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Őrségváltás a Balatonnál

Átvették a bizonyítványt, már a fedélzeten a balatoni hajózási társaság újoncai.

Szorgalmas és elkötelezett közösségnek nevezte a frissen végzett hajózási technikusokat Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Bahart és Siófoki Szakképzési Centrum az év elején indította a hajózási technikus oktatást, a jövő generációja februárban ült be az iskolapadba. Nyolc havi elméleti illetve gyakorlati okítás után pénteken bizonyítványt kapott a 14 fiatal - írja a Sonline.

Az egész életünket meghatározó tudást kaptunk – emelte ki a bizonyítvány átvétele után Kocsis Gergő, aki hosszútávon tervez a Bahartnál. Elmondta: nyáron mindannyian dolgoztak, és neki a gépházi munkától a matrózkodásig minden tetszett. Gergő célja, hogy majd hajóskapitányként szolgálhasson a hajózási társaságnál, bár tudja, hogy hosszú idő lesz, míg ezt elérheti.

A Bahart vezérigazgatója szerint tehetségtől, szorgalomtól és lehetőségektől függően 5-10 év, mire valaki egy nagy hajó parancsnoki hídjának közelébe kerülhet. A bizonyítványok átadásakor a cégvezető kollégaként gratulált a frissen végzetteknek, hiszen ők mindannyian a Bahart állományába kerültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×