eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Azonnal elkelnek a meghirdetett albérletek Budapesten az elemző szerint

Akár 10 ezer kiadó lakás is megjelenhet az ingatlanpiacon a tanév kezdetének köszönhetően – közölte a Portfolio elemzője. Mester Nándor szerint a legtöbb bérleményt szinte azonnal ki tudják adni. A szakértő szerint augusztusban 20-30 százalékkal is megnőhet a piacon elérhető albérletek száma.

Jelenleg 9-10 ezer kiadó lakás található az ingatlanpiacon, a meghirdetett ingatlanok pedig rendkívül gyorsan bérlőre találnak, ismertette Mester Nándor az InfoRádiónak nyilatkozva. A különösen elszántak már néhány héttel ezelőtt nézelődtek, és amint megvoltak a ponthatárok, azonnal lecsaptak a legjobb ajánlatokra.

A szórás nagy, de budapesti belvároshoz képest a külső kerületekben, (VIII., IX. kerület)

egy-egy lakásért 130-150 ezer forint közötti összeget kérnek, amit általában ketten-hárman szoktak bérelni.

Viszont minél kijjebb megyünk,

metrómegállónként körülbelül 5000 forinttal csökken

a bérleti díj, jegyezte meg a Portfolio elemzője elemzője. "Például a IV. kerület déli része kifejezetten kapós lett mostanában, mert ott 20-25 ezer forinttal is kisebb a díj" – fogalmazott.

Sokan kifejezetten a tanévkezdésre időzítik a bérleményük megkeresését, ilyenkor nagyjából 20-30 százalékkal emelkedik meg a kiadó ingatlanok száma. Az abszolút csúcs augusztus elejére esik, egy kisebb hullám pedig a hónap végén várható, amikor kiderülnek a pótfelvételi eredmények, illetve betelnek a kollégiumi férőhelyek, magyarázta a Portfolio munkatársa.

A fővárosban az átlag 150-160 ezer forintos bérletárak tavalyhoz képest számottevően nem változtak, viszont jelentős mértékben bővült az újépítésű lakáskínálat, jegyezte meg Mester Nándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×