eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Átalakulások jönnek az Airbnb-n

Változtatniuk kell korábbi gyakorlatukon azoknak, akik Airbnb-vel, vagyis online adnak ki szállást – tájékoztatta az InfoRádiót a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője. Kollár Kinga elmondta: erre az Európai Bizottság és a uniós fogyasztóvédelmi hatóság közös fellépése miatt van szükség.

Az Európai Unió bizottsága, együttműködve a nemzeti hatóságokat összefogó Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózattal (CPC) közösen lépett fel az Airbnb-vel szemben. A tárgyalások eredményeképpen pedig olyan változtatásokat értek el, amelyek a fogyasztók számára előnyösek lesznek – emelte ki Kollár Kinga.

A GVH szóvivője példaként említette, hogy szálláskereséskor, az időpont és foglalók számának megadását követően

az eredményeknél a valós, teljes árnak kell szerepelnie a honlapon.

De az Airbnb azt is vállalta, hogy jelzi, mely szállásadók magánszemélyek, és melyek azok, amelyek hivatásosak. "Vagyis jobban tájékozódhatnak előzetesen a fogyasztók, hogy kit is választanak" – fogalmazott.

További változás, hogy az Airbnb-nek meg kell hivatkoznia az Európai Bizottság vitarendezési platformjának oldalát, segítve azt, hogy fogyasztók könnyebben tudják rendezni a céggel fennálló vitáikat.

De bizonyos jogok tekintetében is megerősítette a fogyasztók helyzetét a mostani változtatás: miszerint

az Airbnb egyoldalúan nem változtathatja meg a szerződés feltételeit,

például áremelés nem érinthet korábbi foglalást. Ezen felül tájékoztatási vállalásokat is tett a cég, ismertette a versenyhivatal munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×