eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin
Nyugdíjas hölgyek pihennek beszélgetve az őszi Margitsziget Rózsakerjében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Eddig nem ismert adatok láttak napvilágot a nyugdíjakról

Kiderült, melyik megyében mennyi az átlagos öregségi nyugdíj.

A statisztikai hivatal eddig még nem ismert adatokat publikált friss, 2018 című összefoglaló kiadványában, számolt be az mfro.hu. Ebben megyei lebontásban ismertetik a tavalyi átlagos nyugdíjakat. Kiderült,

a legnagyobb átlagos juttatást a fővárosi nyugdíjasok kapták

az elmúlt évben, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők.

Az adatokból jól látszik, hogy a legszembetűnőbb eltérés a főváros–vidék vonalon mutatkozik, mert míg Budapesten az átlagos öregségi nyugdíj 154,3 ezer forint volt, addig a második helyen szereplő Veszprém megyében ez csupán 134,2 ezer, míg a sereghajtó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 115,6 ezer forint volt 2018-ban.

A Menedzsment Fórum azt is megvizsgálta, hogy régiós viszonylatban

mennyit érnek a nyugdíjak a nettó bérek arányában?

A legnagyobb különbség a fővárosban mutatkozott, a budapesti nyugdíjasok átlagosan a nettó bér 58 százalékából kell, hogy megéljenek, ez egy évvel korábban még 62 százalék volt. A legkisebb különbség Észak-Magyarországon volt, ahol a nyugdíjak az átlagos nettó bér 72,5 százalékát tették ki. Ez 2017-ben még 78,4 százalék volt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×