eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Lekvárnak és pálinkának is bőven jut a mennyei magyar gyümölcsből

Hatalmas a kajszibarack-kínálat, írja a Délmagyar.hu. A gyümölcs ára 250 és 900 forint között mozog.

A Délmagyar.hu a szegedi Mars piac kínálatát vizsgálta a hét elején. A gyönyörű és egyben a legméretesebb fajtát 400 forintért kínálták. Ennél olcsóbban, 300 forint körül, kicsivel az alatti áron kisebb, esetleg túlérett, lekvárnak való kajszibarackot lehetett kapni. A piac legolcsóbb, még normálnak nevezhető kajsziját 250 forintért kínálták. A piac

legdrágább gyümölcsét 900 forintért mérték kilónként,

de erre is akadt vevő. Igaz, ezt nem lekvárnak vitték, jegyzi meg a hírportál.

A Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piacon a magyar kajszit 300–350 forintért lehetett megvásárolni, import már csak mutatóban volt. A választékbővítő portéka kilóját 450–500 forintért adták.

Az országban a kajszi termőterülete növekszik, egyre népszerűbb. Előzetes termésbecslés alapján az idén körülbelül

32 ezer tonna gyümölcsöt szedhetnek le.

A korábbi évek átlagos hozama 24 tonna volt, tavaly alig 10 ezer. Legjelentősebb termőtája Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ahol csaknem 1500 hektár található. Nagyobb területek találhatók még Bács-Kiskun, Fejér, Pest és Tolna megyében. A magyar kajszi egyre keresettebb külföldön is. Az elmúlt években 3,5 ezer tonna körüli volt a kivitel, zömmel Ausztriába és Németországba mentek a szállítmányok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×