eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: MNB

Tiszteletbeli doktori címet kapott Matolcsy György

Tiszteletbeli doktori címet adományozott a Magyar Nemzeti Bank elnökének a Kaposvári Egyetem szenátusa. Matolcsy György jegybankelnök az egyetem legmagasabb szintű elismerését szerdán vette át Szávai Ferenc rektortól.

A kiváló tudományos tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért járó Doctor Honoris Causa címet elsősorban a magyar gazdaságpolitikai fordulat elvi megalapozásában – előbb nemzetgazdasági miniszterként, majd a Magyar Nemzeti Bank elnökeként – elért eredményeiért ítélte meg Matolcsy György számára az egyetem vezetése. A cím odaítélésének indokai között az is szerepelt, hogy a Matolcsy György által képviselt gazdaságpolitikának köszönhetően Magyarország a 2008-as gazdasági világválság kihívásaira a környező országoktól eltérően reagált, a nemzetközi pénzügyi világ által javasolt megszorító intézkedésekkel szemben foglalkozást serkentő, emberközpontú, értékelvű gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre. A Matolcsy György nevével fémjelzett gazdaságpolitika nemzetközi szinten is egyre több követőre talál, valószínűleg azért is, mert a válság ráébresztette a döntéshozókat, hogy a gazdaságnak nem csak a tőketulajdonosok érdekeit kell szolgálnia, hanem a közjót is – olvasható a tiszteletbeli doktori cím odaítélését javasló egyetemi előterjesztésben.

A Kaposvári Egyetemen 15 éve indult meg az önálló közgazdászképzés, az egyik legsikeresebb képzés a pénzügyek területén működik a Magyar Nemzeti Bank támogatásával - közölték.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×