eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Újabb részletek a világ leggazdagabb embere körüli fényképbotrányról

“Nem hagyja magát meztelen képekkel zsarolni” a világ leggazdagabb embere – ezt mondja Jeff Bezos, az amerikai Amazon csomagküldő birodalom alapító tulajdonosa, aki egy bulvárlappal csatázik. Az ügybe azonban beszivárgott a politika, mivel Bezos a Trump-elnököt bíráló Washington Post lap gazdája.

Zaftos képeket szerzett az Amazon-birodalom milliárdos főnökéről egy amerikai bulvármagazin – Jeff Bezos szeretőjének küldött, az intim testrészeit ábrázoló fotósorozat és az afférról kiszivárgott hír már a házasságába került.

Bezos azt állítja, hogy a National Enquirer birtokosa zsarolni próbálta, hogy állítsa le az ellene indított magánnyomozást – a milliárdos arra volt kíváncsi, hogyan szivároghattak ki a házasságtörő viszony részletei. A privát detektív arra jutott, hogy politikai indítékú karaktergyilkosság célpontja volt – azért, mert a Trump elnököt bíráló Washington Post lap gazdája.

Bezos erre a múlt héten egy bizarr blogposztban maga írta meg, hogy szerinte zsarolják: az AMI médiacsoport elektronikus levele azt sugallta, ha nem nyomoz utánuk, a képek sem kerülnek nyilvánosságra.

A levél itt olvasható: https://medium.com/@jeffreypbezos/no-thank-you-mr-pecker-146e3922310f

Ezek után a New Yorker magazin egyik szerzője, Ronan Farrow és többen mások is azt mondták, hogy hasonló „ne kutass utánunk, vagy tönkreteszünk” – figyelmeztetést kaptak.

Az már korábban kiderült, hogy az AMI médiakonszern Donald Trump választási kampánya idején eltemette a Trump és egy Playboy-modell viszonyáról szóló sztorit. A későbbi elnök, aki az AMI-vezérigazgató David Pecker jóbarátja, 150 ezer dollárt fizetett hallgatásáért – ebben játszott szerepet Trump nemrég elítélt ügyvédje, Michael Cohen.

A történetet úgy rejtették el a közvélemény elől, hogy megvették a publikálási jogokat, majd csak a 2016-os elnökválasztás után jelent meg róla cikk.

Pecker megúszta a vádemelést a volt Trump-ügyvéd, Cohen ügyében, mert együttműködött a hatóságokkal. Ugyanakkor cégének vállalnia kellett, hogy nem sért törvényt, hogy elkerülje az esetleges vádemelést.

Az AMI konszern most épp sokat veszíthet, ha a vizsgálódó szövetségi ügyészek úgy értékelik, hogy a Bezos-féle intim képek ügyével megsértették az egyezményt.

A cég egyik ügyvédje, Elkan Abromowitz ezért egy tévinterjúban tagadta, hogy a zsarolni próbálták volna a milliárdost. De azért odaszúrt neki: arról beszélt, hogy az afférről információt kiadó forrás Bezos és barátnője egyik közeli bizalmasa volt.

Vajon ki lehet a bizalmas? Tudósítók szerint a barátnő bátyja, aki Bezosszal szemben Trump-támogató.

Az ügyvéd azt a kijelentést is megengedte magának, hogy „nem bűn arra kérni valakit, hogy igazat mondjon. Mondják meg az igazságot, hogy nem politikai motivációjú volt a Bezos-anyag és mi nem publikálunk újabb cikkeket” – mondta.

Közben további komplikálta az ügyet, hogy a tavaly meggyilkolt szaúdi ellenzéki kommentátor, Dzsemál Hasogdzsí Bezos Washington Postjának dolgozott. A szaúdi külügyminiszter vasárnap határozottan tagadta, hogy köze lenne a Bezos-botrányhoz, miután a milliárdos arra utalt, hogy a szaúdiaknak nem tetszett a Hasogdzsi-ügy tálalása, és hogy kapcsolatuk van az afférját megszellőztető AIM média konszernnel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×