eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma
Diákok wifit használnak a II. kerületi önkormányzat épülete előtt, a Mechwart ligetben, ahol a polgármester sajtótájékoztatón bejelentette a kerületi közterületi wifi szolgáltatás elindítását.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Bajba kerül, akinek lejár a diákja és nem lép a tettek mezejére

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, de nem tanulnak tovább, nem helyezkednek el és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosultak, be kell jelentkezniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük – tájékoztatta az InfoRádiót a NAV adószakmai szóvivője.

Azok a diákok, akik nyáron végeztek – akár érettségiztek, akár befejezték az egyetemet –, és nem tanulnak tovább, illetve nem találtak még állást, és semmilyen más jogcímen sem jogosultak orvosi ellátásra, be kell jelentkezniük a NAV-hoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére – hangsúlyozta Kiss Péter András. A diákigazolványok október 31-ig voltak érvényesek, de jár még egy 45 napos türelmi időszak, így

december 16-tól kell elkezdeni a fizetést.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék havonta 7320 forint. A hatóságnál a 18T1011-es adatlappal lehet jelentkezni ügyfélkapun vagy postán keresztül, esetleg személyesen vagy – a PIN-kóddal rendelkezőknek – telefonon.

Bár bejelentkezni az illetőnek kell, a járulékfizetést más is – így a szülő is – magára vállalhatja – tájékoztatott a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×