INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

nav

diákigazolvány

egészségbiztosítás

járulék

Diákok wifit használnak a II. kerületi önkormányzat épülete előtt, a Mechwart ligetben, ahol a polgármester sajtótájékoztatón bejelentette a kerületi közterületi wifi szolgáltatás elindítását.

Bajba kerül, akinek lejár a diákja és nem lép a tettek mezejére

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, de nem tanulnak tovább, nem helyezkednek el és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosultak, be kell jelentkezniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük – tájékoztatta az InfoRádiót a NAV adószakmai szóvivője.

Azok a diákok, akik nyáron végeztek – akár érettségiztek, akár befejezték az egyetemet –, és nem tanulnak tovább, illetve nem találtak még állást, és semmilyen más jogcímen sem jogosultak orvosi ellátásra, be kell jelentkezniük a NAV-hoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére – hangsúlyozta Kiss Péter András. A diákigazolványok október 31-ig voltak érvényesek, de jár még egy 45 napos türelmi időszak, így

december 16-tól kell elkezdeni a fizetést.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék havonta 7320 forint. A hatóságnál a 18T1011-es adatlappal lehet jelentkezni ügyfélkapun vagy postán keresztül, esetleg személyesen vagy – a PIN-kóddal rendelkezőknek – telefonon.

Bár bejelentkezni az illetőnek kell, a járulékfizetést más is – így a szülő is – magára vállalhatja – tájékoztatott a szóvivő.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó hang

Bajba kerül, akinek lejár a diákja és nem lép a tettek mezejére
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018