INFORÁDIÓ 
2019. január 20. vasárnap
Fábián, Sebestyén

soros györgy

tesla

elon musk

kötvény

Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezletre érkezik 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Soros György bevásárolta magát a Teslába

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A milliárdos egy, az általa alapított és elnökölt befektetési cégen keresztül az év első három hónapjában annyi Tesla Inc.-kötvényt vásárolt, hogy Elon Musk gyárának egyik kiemelkedő támogatójává vált.

Soros György márciusig 35 millió dollár értékben vásárolt átváltható kötvényeket, amelyek jövő márciusban járnak le - írta a Reuters. Elon Musknak ez a pénz a legjobbkor jön, ugyanis egyre növekszik a befektetői nyomás azért, hogy legyen végre úrrá a Tesla autógyártási nehézségein.

A közelmúltban Musk saját kezébe vette a gyártósorok optimalizációját, és ennek jegyében be is költözött a gyárba.

Az elektromos autókat és energiatároló berendezéseket gyártó amerikai Tesla Inc. a piaci várakozásoknál alacsonyabb, de így is története legnagyobb negyedéves veszteségét jelentette május elején az idei első negyedévről.

Az átváltható kötvények olyan hibrid eszközök, amelyek a határidő lejártával vagy pénzre (kamattal együtt) vagy részvénycsomagra válthatók. Ez valamivel biztonságosabb megoldást jelent, mint a közvetlen részvény vásárlás.

Nyitókép: CLEMENS BILAN
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Andy Vajna

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018