eur:
393.58
usd:
368.74
bux:
65802.09
2024. április 23. kedd Béla
A Tesla új, az eddigieknél lényegesen olcsóbb elektromos autója, a Model 3.
Nyitókép: MTI

Meggyűlik a baja a robotokkal a Teslának

Az elektromos autókat gyártó cég 5 napra leállította a munkát kaliforniai fremonti üzemében, ahol a Model 3 fut le a szerelőszalagról - közölte hétfő este a Buzzfeed hírportál.

Az üzemleállást előzetes figyelmeztetés nélkül jelentette be a Tesla a dolgozóknak.

A cég szóvivője közölte, hogy

az üzemleállásban nincs semmi rendkívüli, csak az automatizált gyártási folyamat kiigazítása miatt vált szükségessé.

Hasonló okból, a robotok beállítása miatt állították le átmeneti időre februárban is a termelést.

A Buzzfeed beszámolója szerint az üzemszünet alatt a dolgozók választhatnak a fizetés nélküli szabadság kivétele, vagy fizetett szabadságuk felhasználása között.

Ha műszakilag indokolt is, a Teslának mindenesetre kényelmetlenül jön a gyártás leállítása annál a "tömegcikknek" szánt modellnél, amelyhez oly nagy reményeket fűzött. Elon Musk, a Tesla vezére a Model 3-ra eredetileg heti ötezres gyártási volument tűzött ki célul 2017 végére, ez azonban idén július végére lett elhalasztva. Március végén heti kétezernél állt a gyártási volumen.

A Tesla atyja nemrég beköltözött a Model 3 összeszerelő üzemébe, hogy személyesen felügyelhesse a gyártás felfuttatását. "Az autóipar maga a pokol" - közölte akkor egy Twitter-üzenetben.

Elon Musk nemrégiben közölte, hogy

"a gyártási folyamat túlzott mértékű robotizálása nem várt problémákat okozott és lelassította a termelést a Teslánál. "

Hiba volt túlzott mértékben robotizálni a gyártást a Teslánál. Pontosabban az én hibám volt. Alábecsüljük az emberi munkát" - fogalmazott egy Twitter üzenetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×