eur:
391.56
usd:
372.47
bux:
56017.16
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Elképesztő videó - a Tesla elhúz a Föld előtt

Elképesztő videó - a Tesla elhúz a Föld előtt

Nem sokkal azután, hogy a SpaceX sikeresen fellőtte a Falcon Heavy óriásrakétát, a cég élő közvetítést kezdett.

Ebben többször is jól látható Elon Musk Tesla Roadstere és a benne ülő szkafanderes figura, amint a háttérben a Földdel vagy épp a sötét világűrrel száguld célja felé. Az autó és a rakéta útját 3 kamera rögzíti.

Két érdekes rész látható például 51:30-tól és 2:43:00-tól.

Ilyesmire egyébként eddig nem volt példa: nem egy állam mint nagyhatalom, hanem egy nagy befolyással rendelkező cég tesztelt olyan rakétát, amely akár hosszú űrutazásra is alkalmas lehet. Ráadásul az sem általános, hogy olyan "marketingfogást" alkalmazhatnak, mint most az "igazi vasember".

  • A kedden fellőtt rakéta a Teslát a tervek szerint Nap körüli pályára állítja.
  • A Falcon Heavy a jelenlegi legerősebb űreszköz, és korábban is csak a Holdra szálláshoz használt Saturn V típus múlta felül.

Túl messzire ment?

A Roadster az utolsó pályamódosítás után tovább száguld - talán messzebbre is, mint tervezték, ugyanis már elhagyta a Mars pályáját és jelenleg a kisbolygóöv, vagyis a Mars és a Jupiter pályája közötti, nagy mennyiségű kisbolygót tartalmazó terület felé halad. A friss pályaterv szerint olyan messzire jut, hogy megközelíti a Ceres törpebolygó pályáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Patai Mihály alelnök sorra veszíti el pozícióit és területeit a jegybankban

Patai Mihály alelnök sorra veszíti el pozícióit és területeit a jegybankban

Személyes ellentét alakult ki Matolcsy György jegybankelnök és korábban egyik legfontosabb bizalmi embere, Patai Mihály alelnök között. A Magyar Nemzeti Bankon belül ez már a szervezeti és működési szabályzat átdolgozásában is tetten érhető, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke alól már több fontos területet is kiszerveztek, de sok jogkör elvesztése még nem látszik a nyilvánosan elérhető dokumentumokban - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×