eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Elképesztő videó - a Tesla elhúz a Föld előtt

Elképesztő videó - a Tesla elhúz a Föld előtt

Nem sokkal azután, hogy a SpaceX sikeresen fellőtte a Falcon Heavy óriásrakétát, a cég élő közvetítést kezdett.

Ebben többször is jól látható Elon Musk Tesla Roadstere és a benne ülő szkafanderes figura, amint a háttérben a Földdel vagy épp a sötét világűrrel száguld célja felé. Az autó és a rakéta útját 3 kamera rögzíti.

Két érdekes rész látható például 51:30-tól és 2:43:00-tól.

Ilyesmire egyébként eddig nem volt példa: nem egy állam mint nagyhatalom, hanem egy nagy befolyással rendelkező cég tesztelt olyan rakétát, amely akár hosszú űrutazásra is alkalmas lehet. Ráadásul az sem általános, hogy olyan "marketingfogást" alkalmazhatnak, mint most az "igazi vasember".

  • A kedden fellőtt rakéta a Teslát a tervek szerint Nap körüli pályára állítja.
  • A Falcon Heavy a jelenlegi legerősebb űreszköz, és korábban is csak a Holdra szálláshoz használt Saturn V típus múlta felül.

Túl messzire ment?

A Roadster az utolsó pályamódosítás után tovább száguld - talán messzebbre is, mint tervezték, ugyanis már elhagyta a Mars pályáját és jelenleg a kisbolygóöv, vagyis a Mars és a Jupiter pályája közötti, nagy mennyiségű kisbolygót tartalmazó terület felé halad. A friss pályaterv szerint olyan messzire jut, hogy megközelíti a Ceres törpebolygó pályáját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×