eur:
395.32
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Adelaide, 2017. szeptember 29.Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson (IAC) az ausztráliai Adelaide-ben 2017. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Morgan Sette)
Nyitókép: MORGAN SETTE

Váratlan lépésre szánta el magát Elon Musk

A Tesla Inc. elektromos autó gyártó vállalat vezére, Elon Musk beköltözik a Model 3 összeszerelő üzemébe, hogy személyesen felügyelhesse a gyártás felfuttatását.

"Az autóipar maga a pokol" - közölte Elon Musk egy Twitter-üzenetben. A Tesla a Model 3 gyártását az előző modellekhez képest nagyobb mértékben automatizálta, a gépek beállítása azonban a tájékoztatás szerint "a tervezettnél több időt vesz igénybe".

A Szilícium-völgy információs portálja, a The Information korábban arról számolt be, hogy a Tesla-vezér saját kezébe veszi a Model 3 gyártásának a felügyeletét, mivel annak felfuttatása messze elmarad a tervezett ütemtől.

A Tesla eredetileg heti 5 ezret tervezett gyártani a széles vásárlóközönségnek szánt 35 ezer dolláros áron olcsónak számító Model 3 elektromos autóból. Ezt a határidőt azonban most júniusra tolták ki.

A január-márciusi negyedévben a Tesla 9800 Model 3 autót gyártott, négyszer annyit mint 2017 negyedik negyedévében, de jóval kevesebbet a modell bemutatásakor tervezett havi 20 ezernél. Március utolsó hetében viszont már 2020 példányt állított elő a Model 3-ból, de ez is elmaradt a tervezett 2500-tól. Az elmúlt év utolsó hetében 793 Model 3 készült.

Két másik modelljéből, a Model S és Model X autókból viszont 35 ezret gyártott a Tesla, negyven százalékkal többet az előző (negyedik) negyedévinél.

A március végén legyártott heti kétezret meghaladó példányszám meghaladta a Wall Street várakozásait, a Tesla részvénye ezért a tőzsdei nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban öt százalékkal erősödött. A nyitás után az árfolyamnyereség másfél százalékra mérséklődött.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Úgy tűnik elmúlt az az időszak, amikor csak úgy kapkodtak a felvehető emberek iránt a cégek. Az USA-ban és szerte Nyugat-Európában enyhült a munkaerőpiac feszessége, így a cégek egyre válogatósabbak lettek a toborzás során, ami az elhúzódó állásinterjúkon is meglátszik. A korábban megszokotthoz képest általában több fordulón is bizonyítani kell a jelölteknek, akik gyakran összetettebb megoldandó feladatokat is kapnak. Előfordul az is, hogy az állásinterjúk után még hosszú ideig jegelik a jelölteket, amiben az is szerepet játszik, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt nem is biztosak abban a cégek, hogy feltétlenül be kell tölteniük egy újonnan megnyílt, vagy üressé vált pozíciót, inkább kivárásra játszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×