eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Pénzt kaphatnak a bécsiek az elektromos autók töltői után

Pénzt kaphatnak a bécsiek az elektromos autók töltői után

Lakossági részjegyek értékesítésével kívánja finanszírozni az elektromos töltőállomás-hálózat bővítését Bécs városa.

Bécs városa 2020-ig további ezer elektromos autó töltőállomást kíván telepíteni a jelenleg már üzemelő 550 mellé és részben lakossági részjegyek értékesítésével finanszírozza a beruházást.

A Wien Energie közszolgáltató vállalat a tervezett 2500 helyett 8 ezret értékesített a 250 eurós részjegyekből, azaz kétmillió euró bevételre tett szert.

A részjegyek ellenében a Wien Energie öt éven át évente 55 eurós leírást ad a fogyasztók áramszámlájából, vagyis 275 eurót térít vissza.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×