eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A hideg is közrejátszott az építőipari termelés csökkenésében

Idén februárban 16,0 százalékkal maradt el az építőipari termelés az egy évvel korábbitól - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t. Januárban csak 1,5 százalékos volt a termelés csökkenése.

A KSH jelentése kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban tapasztaltnál nagyobb visszaesésben a megszokottnál hidegebb februári időjárásnak is szerepe volt.

Szezonálisan kiigazítva a termelés az előző havinál 7,3 százalékkal volt kisebb februárban. Az év első két hónapjában a termelés 9,4 százalékkal esett vissza 2011 azonos időszakához képest.

Februárban mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületek építése 18,9 százalékkal, az egyéb építmények építése 10,8 százalékkal. Szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építésének teljesítménye 7,7 százalékkal, az egyéb építményeké 3,3 százalékkal kisebb volt a januárinál.

Februárban az építőipari vállalkozások 79,1 százalékkal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban, a hó végi szerződésállomány volumene azonban továbbra is 21,9 százalékkal elmaradt az előző évitől.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×