INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A hideg is közrejátszott az építőipari termelés csökkenésében

InfoRádió / MTI
Idén februárban 16,0 százalékkal maradt el az építőipari termelés az egy évvel korábbitól - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t. Januárban csak 1,5 százalékos volt a termelés csökkenése.

A KSH jelentése kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban tapasztaltnál nagyobb visszaesésben a megszokottnál hidegebb februári időjárásnak is szerepe volt.

Szezonálisan kiigazítva a termelés az előző havinál 7,3 százalékkal volt kisebb februárban. Az év első két hónapjában a termelés 9,4 százalékkal esett vissza 2011 azonos időszakához képest.

Februárban mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületek építése 18,9 százalékkal, az egyéb építmények építése 10,8 százalékkal. Szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építésének teljesítménye 7,7 százalékkal, az egyéb építményeké 3,3 százalékkal kisebb volt a januárinál.

Februárban az építőipari vállalkozások 79,1 százalékkal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban, a hó végi szerződésállomány volumene azonban továbbra is 21,9 százalékkal elmaradt az előző évitől.

A címlapról ajánljuk