eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elszaladt az adóellenőrök elől az eladó, gazdátlanul hagyva a boltot

Újabb távol-keleti árucikkekre specializálódott budapesti üzletközpontban razziáztak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A behajtott pénz és a lefoglalt áru értéke összesen 13,5 millió forint. A Közép-magyarországi Régió adóellenőreinek, pénzügyőreinek és végrehajtóinak akciójában egy komplett üzletet is zár alá vettek.

Üzletükben keresték fel az adósokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei, végrehajtói és pénzügyőrei. A távol-keleti árucikkekkel kereskedők ugyanis annak ellenére nem fizették ki az adót, hogy nagy forgalmat és így megfelelő bevételt termelő bevásárlóközpontban működnek.

A NAV akciócsoportja több tucat céget ellenőrzött, közülük sokan zsebből kifizették a tartozást, másoknál a végrehajtók foglalták le a készpénzt, és ha kellett, az árukészletet. Volt olyan bolt, amelyben nem is tartottak pénztárgépet, és sok esetben nem adtak a vásárlóknak nyugtát.

Helyenként az üzlet személyzetét feketén alkalmazták. A legfurcsább az az eladó volt, aki az ellenőrök láttán elszaladt, gazdátlanul hagyva a boltot. Mivel vissza sem tért, és a tartozását sem rendezte, a végrehajtók az árukészletet lefoglalták, a helyiséget pedig zár alá vették.

A felkeresett vállalkozások a kintlévőség 75 százalékát kifizették - számolt be a NAV.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×